Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

 

Vanaf 1 januari 2018 is de landbouwregeling voor de btw vervallen. Dit betekent dat boseigenaren vanaf die datum btw-plichtig zijn geworden.

Boseigenaren die kwalificeren als btw-ondernemer dienen een btw-administratie bij te houden en btw-aangifte te doen. Over verkochte producten dienen zij btw in rekening te brengen en zij kunnen de btw die zij hebben betaald aan leveranciers, terugvragen.

Hoe weet ik of ik btw-administratie moet bijhouden?
Of u als btw-ondernemer kwalificeert hangt af van de mate waarin u duurzaam activiteiten verricht in het economisch verkeer tegen vergoeding. Dit kan zijn de verkoop van hout maar ook het uit laten voeren van werkzaamheden.

Afhankelijk van de omvang van de economische activiteiten kunt u mogelijk gebruik maken van de kleine ondernemersregeling. Er hoeft in dat geval minder of geen btw te worden afgedragen. Als u verwacht hier ook in de toekomst aan te voldoen kunt u bij de belastingdienst ontheffing aanvragen voor de administratieve verplichtingen.

Meer weten over uw situatie?
Eelerwoude kan de btw-aangifte voor uw landgoed verzorgen en kan u vrijblijvend van meer informatie voorzien. Neem contact op met Koen Hunneman als u meer wilt weten over dit onderwerp.

Contactgegevens
Koen Hunneman is bereikbaar via telefoonnummer 0547-263515 of per e-mail k.hunneman@eelerwoude.nl.