Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Het boek “Van Kerkuil tot Laplanduil” bevat een reeks van artikelen, die in de loop van vele jaren zijn geschreven door Onno de Bruijn en gepubliceerd in diverse natuurtijdschriften. De ondertitel van het boek is “Bescherming van kwetsbare topnatuur”. Het zijn levendig geschreven verhalen uit de natuurbeschermingspraktijk, veelal gebaseerd op tientallen jaren eigen veldwaarnemingen. Het boek is prachtig geïllustreerd met vele authentieke foto’s.

Auteur: Onno de Bruijn
Fotografie: Verschillende natuurfotografen
Uitvoering: Hard cover full color
ISBN: 978-90-9031308-5
Vormgeving: Dirk Luijendijk
Aantal pagina’s: 380
Uitgave: Eelerwoude, Goor 2018
Prijs: € 24,95 (exclusief verzendkosten)

Lees hier de recensie van de Dutch Birding Association
Artikel Tubantia “Levenreddende liefde voor de kerkuil”

Enkele verhalen gaan over soorten, die ontroerden maar in grote regio’s zijn uitgestorven, zoals de Ortolaan in Nederland, de Klapekster in Duitsland en de Scharrelaar in Polen. Hun voorliefde voor kleinschalige, stabiele omgevingen werd te zeer bedreigd in de huidige dynamische tijd. Maar er zijn ook artikelen die laten zien wat er met inzet en doorzettingsvermogen aan natuurbehoud te bereiken is, zoals in het geval van de Kerkuil in Nederland en de Laplanduil in Wit-Rusland.

Wie is Onno de Bruijn
Onno de Bruijn is ecoloog. Een leven lang heeft hij zich ingezet voor het behoud en de bescherming van topnatuur: natuur die zo mooi en kwetsbaar is dat zij ons diep raakt. Hij heeft er in de loop van vele jaren over geschreven. Die verhalen zijn nu in een boek samengevat. Over Korhoenders en broedende Goudplevieren gaat het, over bijzondere uilen, over zeldzame wilde orchideeën en oerbossen. Topnatuur zowel in Nederland (Achterhoek, Twente) als meer naar het oosten in de Midden-Europese laagvlakte, waar Nederland deel van uitmaakt. Daar leven nog altijd zeldzame soorten, die in Nederland verdwenen zijn en leefcondities vragen die bij ons al lang niet meer bestaan. Ook komen in de verhalen mensen aan bod, die -bewust of onbewust- vorm geven aan de wereld waarin wij leven.

Onno de Bruijn is een voorbeeld hoe je met een positieve instelling en met volharding ook als individu nog altijd veel tot stand kan brengen. In zijn publicaties kijkt hij terug op een leven, waarin hij in de mooiste natuurgebieden in contact kwam met bijzondere dieren en planten. Hij schrijft er met humor en passie over vanuit een diepe intuïtie. Op deze wijze kan dit prachtig geïllustreerde boek ook gezien worden als een sfeervol tijdsdocument over het oude Europa, dat op het punt van verdwijnen staat.

Bestelinformatie
Het boek kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. De prijs is € 24,95 exclusief verzendkosten. Indien u meer dan 10 exemplaren afneemt zijn prijsafspraken mogelijk.

Bestellen van het boek “Van Kerkuil tot Laplanduil”

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.