Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Om makkelijk en veilig bestanden met elkaar te delen maakt Eelerwoude gebruik van een online SharePoint omgeving. Hiermee kunt u als gastgebruiker bij de bestanden van uw project.   

Heeft u al een Microsoft account vanuit uw organisatie?
Dan wijst het zich 
vanzelf en is deze handleiding overbodig. Deze handleiding is voor gastgebruikers van Eelerwoude SharePoint die geen Microsoft account) Office 365 of Azure Account (zakelijk) of GMAIL/GOOGLEMAIL account hebben. U kunt toegang krijgen door een eenmalige toegangscode zoals hieronder is beschreven.

Hoe werkt het?
Als gastgebruiker ontvang je een uitnodiging nadat er een bestand of map met je is gedeeld. Door op deze link te klikken (zie rechter afbeelding) zal er een code verstuurd worden naar het e-mailadres waarop de e-mail met link is binnen gekomen.  Er wordt een toegangscode naar het e-mailadres van de gebruiker verzonden. De gebruiker haalt de toegangscode uit de e-mail en voert deze in het browservenster in (zie afbeelding hieronder). Je bent nu als gastgebruiker geverifieerd en je kan het gedeelde bestand en/of de map openen.  

Eenmalige toegangscodes zijn 30 minuten geldig. Na 30 minuten moet je als gastgebruiker een nieuwe toegangscode aanvragen. Gebruikerssessies verlopen na 24 uur. Na 24 uur ontvang je als gastgebruiker een nieuwe toegangscode wanneer je toegang krijgt tot een bestand of map. Het verlopen van sessies biedt extra beveiliging. 

Het lukt mij niet? 
Het kan dat je meerdere e-mailadressen gebruikt of in je webbrowser onbewust al ingelogd bent met een ander account dan het adres waarop je de link vanuit Eelerwoude ontvangen hebt 

Je krijgt bijvoorbeeld meldingen over het ontbreken van machtigingen of het niet bekend zijn in de adreslijst. Volg de volgende stappen op de volgende pagina om dit te controleren en om alsnog te krijgen tot het bestand en/of map

  1. Open je standaard webbrowser en ga naar: https://login.live.com/
    Indien je aangemeld bent klikt je rechts bovenin op het icoontje (afbeelding) en kies je om af te melden. Probeer vervolgens de link vanuit Eelerwoude te openen (incl. code verifiëren) om te zien of het nu wel werkt.

 

 

 

 

  1. Mocht optie 1 niet werken dan adviseren wij je de link uit de ontvangen uitnodiging te kopiëren. (Rechtermuisknop op de knop, koppeling kopiëren) en open vervolgens je favoriete webbrowser in “Incognito/Prive venster” modus. Plak daar de link in en volg de stappen.  

Als het nu werkt dan ben je waarschijnlijk nog ingelogd op Office 365 met een account. Ook die kun je afmelden door naar https://portal.office.com te gaan en daar af te melden.

Mocht je nog steeds problemen ervaren neem dan contact met https://www.link-it.nl/support. Zij helpen u graag.