Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Medewerkers van Eelerwoude, adviesbureau in het landelijk gebied, pakken op 13 mei de tuin van hun eigen kantoor aan. Naast het pand van de hoofdvestiging aan de Mossendamsdwarsweg in Goor leggen ze een voor- en achtertuin aan. Het doel is om twee klimaatbestendige tuinen te creëren, waar volop ruimte is voor biodiversiteit.

In hun dagelijks werk zijn de medewerkers van Eelerwoude druk bezig met de ontwikkeling, inrichting en het beheer van het landelijk gebied. Thema’s als biodiversiteit en klimaatbestendigheid spelen hierbij een grote rol. Onder het mom van ‘practice what you preach’ willen de medewerkers deze thema’s ook uitdragen rondom hun eigen kantoor.

Biodiversiteit en meer groen
Zo wordt in de voortuin een bloemenweide ingezaaid die insecten en vogels aantrekt, en daarmee de biodiversiteit verhoogt. Er komt een insectenhotel en er worden kasten voor vleermuizen en torenvalken geplaatst. De medewerkers leggen dood hout en oude stammen neer, waarop insecten, salamanders en egels afkomen. Verder planten ze een mini-voedselbos met onder andere walnoten, fruitbomen en eetbare planten.

In de achtertuin komen planten die het hele jaar bloeien. De medewerkers kunnen ook zelf volop van de tuinen genieten: ze kunnen er vergaderen of pauze houden, op de gerenoveerde picknicktafels die worden neergezet.

Huidige biodiversiteit – bijzondere ontdekking
In de vegetatieopname voorafgaan aan deze dag is een bijzondere ontdekking gedaan. De vlinder Bruin Blauwtje is ontdekt, een zeldzame soort in Twente. Het Bruin Blauwtje is afhankelijk van zijn waardplant Zachte ooievaarsbek die momenteel vol in bloei staat in de voortuin. We hebben maatregelen genomen door op plekken waar de zachte ooievaarsbek staat piketten te plaatsen zodat we het Bruin Blauwtje behouden.

Aftrap op 13 mei
De medewerkers zetten maandag 13 mei om 09.30 uur de eerste schep in de grond, bij het kantoor van Eelerwoude aan de Mossendamsdwarsweg 3 in Goor. Tijdens deze werkdag zetten ze de eerste stappen voor de aanleg van de tuinen. Na de aanleg blijven ze zelf het onderhoud verzorgen, door te maaien en schapen te laten grazen.
——————————————————————————————————————————-

Noot voor de redactie: voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Mirella Waanders via 088-1471100 of m.waanders@eelerwoude.nl