Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Ontwikkelingen in en rondom Natura 2000-gebieden moeten getoetst worden op de effecten op het betreffende natuurgebied. Elk Natura 2000-gebied heeft instandhoudingsdoelen. Deze instandhoudingsdoelen, bestaande uit habitattypen, plant- en diersoorten mogen niet negatief beïnvloed worden door de geplande ontwikkeling.

Een huis bouwen, een zonnepark ontwikkelen, de uitvoer van natuurherstelmaatregelen, aanleg van een weg, inrichten van een landgoed in of aan de rand van een Natura 2000-gebied kan negatieve gevolgen hebben voor de natuur. Eelerwoude heeft de kennis in huis om deze ontwikkelingen te toetsen aan de aangewezen doelen (instandhoudingsdoelen) van het Natura 2000-gebied.

Zo heeft Eelerwoude al diverse toetsingen, van klein tot groot, gedaan. Ondere andere een toetsing voor de herinrichting van Ouddorp Bad-Noord, de toetsing van jacht op Ameland, diverse N2000 toetsingen aan N-wegen in Gelderland en een Natura 2000-toetsing voor de bouw van ecoducten over de N302 en N344.

Eelerwoude ondersteunt u graag bij ontwikkelingen in en rondom N2000-gebieden. Kijk voor meer informatie op https://www.eelerwoude.nl/project/beschermde-natura-2000/