Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Soil4U en de FPG lanceerden op 3 oktober jl. gezamenlijk het Manifest Klimaatrobuuste Landgoederen en particuliere bossen! Eigenaren van particuliere landgoederen en bossen, voelen de noodzaak om samen met de grondgebruikers concrete maatregelen te nemen voor een klimaatrobuust landschap met een gezonde bodem als basis. Zij dagen zichzelf en hun samenwerkingspartners uit om maatregelen te definiëren en uit te voeren. In het manifest zijn 7 thema’s benoemd, met daarbij mogelijkheden voor concrete maatregelen.

Tijdens de Soil4U dag / FPG Landgoeddag spraken al 53 particuliere landgoed-  en boseigenaren hun expliciete steun uit voor het manifest. Daarnaast sprak een aantal organisaties, waaronder de Bosgroepen hun verbondenheid uit. Samen zullen zij aan de slag met maatregelen op het gebied van bosbeheer, CO2 opslag, waterbeheer en gezonde bodem. De komende weken zullen naar verwachting meer landgoederen zich aansluiten.

We roepen u van harte op om het manifest te ondersteunen.
U kunt uw intentie tot deelname doorgeven via fpg@grondbezit.nl.
Download Manifest klimaatrobuuste landgoederen (pdf)