Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Per 1 november is Martin Verbeek de nieuwe directeur van de Stadserven. Koen Hunneman wordt de nieuwe rentmeester. Beide werken voor Eelerwoude in Goor. Het gemeentebestuur van Kampen heeft ingestemd met de voordracht van beide kandidaten door de Raad van Commissarissen van de Stadserven. Verbeek en Hunneman zijn enthousiast over de benoeming: “Kampereiland is een bijzonder gebied met een bijzondere historie en veel potentie voor de toekomst. Wij willen hier graag een goede bijdrage aan leveren.”

In de afgelopen jaren is een beleidsvisie voor Kampereiland opgesteld en heeft de gemeenteraad van Kampen nieuwe kaders voor het beheer door de Stadserven vastgesteld. Een van de eerste taken van het nieuwe team is te starten met de uitwerking van de beleidsvisie en het voorbereiden van de uitvoering ervan. Dat team bestaat naast Verbeek en Hunneman uit ondersteunend rentmeester Judith Kappen en communicatieadviseur Marianne van Delzen. Het team van Eelerwoude heeft veel ervaring met beheer en gebiedsontwikkeling.

De benoeming is het sluitstuk van een zorgvuldige aanbestedingsprocedure die door de Stadserven is doorlopen om tot de nieuwe invulling te komen. Eelerwoude is opvolger van Noorderstaete Rentmeesters, die de afgelopen 17 jaar het beheer van Kampereiland heeft verzorgd. De Raad van Commissarissen is hiervan 13 jaar getuige van geweest: “In ruim 17 jaar verandert er veel, ook op Kampereiland. De Raad van Commissarissen heeft veel waardering en respect voor de wijze waarop Noorderstaete Rentmeesters al die jaren het beheer van Kampereiland heeft uitgevoerd. De Raad van Commissarissen dankt Noorderstaete Rentmeesters van harte voor het gevoerde beheer en voor de goede samenwerking.”

De Raad van Commissarissen is blij dat het nieuwe team nu kan starten: “Eelerwoude wacht een uitdagende en boeiende taak. De Raad van Commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat Eelerwoude, met haar ruime ervaring op het gebied van beheer, inrichting en ontwikkeling, hieraan een goede invulling zal geven. De Raad van Commissarissen wenst Eelerwoude veel succes en ziet uit naar de samenwerking.”

 

Achtergrond
Eelerwoude werkt met haar adviseurs en rentmeesters aan ontwikkel-, inrichting- en beheervraagstukken in het landelijk gebied. Gedreven door passie voor een duurzaam ruimtegebruik werkt Eelerwoude dagelijks aan uitvoerbare plannen voor verschillende opdrachtgevers.

Martin Verbeek woont met zijn gezin in Markelo en heeft jarenlange ervaring met gebiedsontwikkeling van het landelijk gebied in Overijssel. Martin heeft als achtergrond bestuurskunde en rentmeesterij en heeft als voormalig wethouder van Hof van Twente ook ervaring in politiek en bestuur.

Koen Hunneman woont in Lochem en heeft veel ervaring met het beheer van landbouwgronden voor overheden en particuliere eigenaren. Koen heeft cultuurtechniek en rentmeesterij gestudeerd. Koen is beëdigd rentmeester en is al ruim 22 jaar als rentmeester werkzaam in het vakgebied waarvan de laatste 12,5 jaar bij Eelerwoude.

Bron: De Stadserven, 22 oktober 2020