Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

woensdag 27 januari 2021, 19:30 – 21:15 uur
Locatie: Online


Federatie Particulier Grondbezit organiseert op 27 januari een online NSW-voorlichtingsbijeenkomst voor haar leden en niet leden. Het Rangschikkingsbesluit Natuurschoonwet 1928 wijzigt per 1 januari 2021. Hierdoor veranderen enkele voorwaarden waaraan een NSW-landgoed moet voldoen.

In deze digitale bijeenkomst geven 3 deskundigen toelichting op de nieuwe NSW-regels. Hoe veranderen de rangschikkingseisen? Wat zijn de gevolgen van het nieuwe Rangschikkingsbesluit, het overgangsrecht en de beleidsregel openstellingsbesluit. Wat zijn mogelijke oplossingen daaraan te voldoen? Meer inhoudelijke informatie leest u in dit uitgebreide programma. Tijdens het webinar is ruimte vragen te stellen via de chat.

Programma

19.30 uur           Welkom en inleiding door Roel Robbertsen, FPG-voorzitter

19.40 uur           Wijzigingen NSW-rangschikking: Wat zijn de gevolgen van het nieuwe Rangschikkingsbesluit en wat zijn aandachtspunten en                               oplossingen aan de hand van de publicatie RVO wijzingen Natuurschoonwet (zie link).
                           door Patrick de Groot, Eelerwoude en Reg van den Berg, Mommers Landgoedadvies

20.20 uur           Vragen en antwoorden olv Ineke Brusse, Landgoednetwerk

20.35 uur           Beleidsregel openstellingsbesluit door Alexander Geene, ’t Schoutenhuis b.v.

20.55 uur           Vragen en antwoorden olv Ineke Brusse

21.10 uur           Afsluiting van de avond, door Roel Robbertsen

FPG Publicaties
Eerder gaf FPG in een serie artikelen toelichting op de gevolgen van wijzigingen in de set nieuwe regelgeving voor NSW-landgoederen. Het artikel over de gepubliceerde beleidsregel openstelling landgoederen Natuurschoonwet 1928 vindt u hier. Een artikel rond het nieuwe Rangschikkingsbesluit NSW is gepubliceerd (lees meer hier). Ons artikel inzake overgangsrecht bij de Natuurschoonwet vindt u hier. In het FPG Dossier NSW op onze website vindt u nog meer relevante informatie over onze inzet hierbij en de uitkomsten van onze lobby over NSW.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is noodzakelijk om toegang te krijgen tot het webinar. Graag assisteren we u bij de mogelijkheid deel te nemen, aarzel niet contact op te nemen hierover. Aanmelden kan tot 25 januari door een e-mail te sturen aan: fpg@grondbezit.nl.
Ook niet leden zijn welkom tijdens deze bijeenkomst. Maak er gebruik van.