Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

100% natuurinclusieve leefomgevingen. Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Wij dagen onze opdrachtgevers en onszelf continu uit om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Samen maximaal impact maken. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen als Omgevingsmanager? Heb jij nog voldoende ruimte en uitdaging om jouw ambities waar te maken of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière als:

Oplossingsgerichte OMGEVINGSMANAGER

Met een voorliefde voor nieuwe manieren van effectief samenwerken en een groen hart.

Is er een eerste klik?

Als Omgevingsmanager ben jij verantwoordelijk voor alle omgevingszaken rondom het ontwikkelen, inrichten of beheren van natuurinclusieve leefomgevingen. Kort door bocht, ben jij de ‘ogen, oren en spreekbuis’ van het project in de omgeving. Je bent een doorgewinterde Omgevingsmanager met een voorliefde voor nieuwe manieren van effectief samenwerken en communicatie. Zo weet jij verschillende omgevingspartijen (bewoners, bedrijven, belanghebbenden, overheden of natuurorganisaties) te betrekken, vertrouwen te kweken bij stakeholders, meerdere belangen bij elkaar te krijgen en draagvlak voor het project in de omgeving te creëren.

Jij bent een bruggenbouwer die weet dat er verschillende wegen naar een doel leiden. Samengevat ben je in deze rol de schakel tussen de projectorganisatie en omgevingspartijen. En ben je verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving en het proactief onderhouden van relaties om het ruimtelijke project, binnen de gestelde uitgangpunten, gerealiseerd te krijgen. Iets voor jou? Wie weet klikt het.

Jouw kennis & kunde

Als Omgevingsmanager heb je aan uitdaging, vrijheid en ontwikkelmogelijkheden geen gebrek. Je gaat een nieuwe rol vervullen binnen het werkveld van Ruimtelijke Ontwikkeling van natuurinclusieve leefomgevingen. Met jouw ervaring, voorliefde voor nieuwe manieren van effectief samenwerken, inlevingsvermogen en overtuigingskracht weet jij inhoudelijk sterk invulling te geven aan deze functie in West-Nederland.

Vanuit jouw groene hart en natuurinclusieve karakter, heb jij oog voor de juiste balans tussen people, planet, project & profit. Jij zorgt ervoor dat onderwerpen tijdig op de agenda komen te staan die vanuit de omgeving invloed kunnen hebben op de scope of voortgang van het project. Jij weet jouw kennis en kunde om te zetten naar resultaten wanneer het gaat om het verkrijgen van vergunningen, het bewaken van procedures of het aansturen van onderzoeken. Jij weet het overzicht en de regie te houden. Dat zit van nature in je.

Vakinhoudelijk in je kracht
De Omgevingsmanager heeft een brede blik op vraagstukken, focust op kwaliteit en is een volwaardig gesprekspartner voor alle stakeholders. Intern en extern. Je luistert naar betrokkenen, signaleert knelpunten of risico’s en doet verbetervoorstellen. Je voert omgevingsanalyses uit, weet de belangen van verschillende partijen in kaart te brengen en creatieve oplossingen te bedenken om betrokkenen dichterbij elkaar te brengen. Je hebt oog voor detail, maar weet altijd het einddoel voor ogen te houden.

Jij streeft naar een soepel omgevingsproces en een situatie waarin overeenstemming of draagvlak wordt bereikt, zodat alle partijen tevreden zijn met de gekozen oplossing. Je zorgt proactief voor afstemming over de aanpak, registreert klachten of aandachtspunten en fungeert als aanspreekpunt voor omgevingspartijen. Je stelt plannen op die nodig zijn op het gebied van omgevingsmanagement en houdt toezicht op het naleven van de gemaakte afspraken. Je organiseert, anticipeert en realiseert. Dan sta jij in je kracht.

Uit jouw koker
In deze functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we in ieder geval de volgende zaken uit jouw koker komen: 

 • Jij bedenkt de meest effectieve strategie voor een soepele samenwerking tussen partijen.
 • Jij bent het aanspreekpunt voor alle stakeholders en de schakel tussen het project en de omgeving.
 • Je organiseert overlegmomenten, borgt informatie en bewaakt processen & procedures.
 • Je voert omgevingsanalyses uit en weet wensen/eisen op te halen bij verschillende belanghebbenden.
 • Je stelt plannen op het gebied van omgevingsmanagement op en houdt deze actueel.
 • Je adviseert en ondersteunt bij bestuurlijke afstemming.
 • Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergunningen.
 • Je stuurt verschillende, benodigde onderzoeken aan.
 • Je zorgt voor een goede vertaling van projectinformatie richting stakeholders.
 • Je onderhoudt proactief contact met de stakeholders en gaat voor soepele communicatie.

Team Eelerwoude

Groeien en impact maken? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van een team van ruim 70 professionals. Elk met zijn of haar eigen kennisgebied, expertise of specialisme. Ons team van adviseurs bestaat uit Ecologen, Natuur-& Cultuurtechniekers, Ruimtelijk Ontwikkelaars, Rentmeesters, Landschapsarchitecten en Ecohydrologen. En wordt aangevuld door diverse ondersteunende professionals. Op dit moment bestaat het team Ruimtelijke Ontwikkeling binnen Eelerwoude uit 9 collega’s verdeeld over meerdere werklocaties. Van junior tot senior. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals.

Op kantoor

Binnen Eelerwoude hanteren we filosofie van flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties. De werklocatie Wassenaar vormt de basis van ons team in West-Nederland. Vanaf deze locatie gaan we de marktpositie van Eelerwoude in deze regio verder versterken. Op dit moment zijn hier 4 adviseurs actief op het gebied van Rentmeesterij, Ecologie en Natuurtechniek. Dit jaar gaan we dit uitbreiden met onze disciplines Ruimtelijke Ontwikkeling, Ecohydrologie en Landschapsontwerp. De Omgevingsmanager die wij zoeken, krijgt de kans om onze discipline Ruimtelijke Ontwikkeling in deze regio echt op de kaart te zetten en actief mee te bouwen aan het team West-Nederland.

De ideale kandidaat

 • Beschikt over een relevante (afgeronde) HBO- of WO-opleiding.
 • Heeft 3- 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is welkom voor 32-40 uur per week.
 • Heeft aantoonbare affiniteit met het buitengebied en de natuur.
 • Heeft ervaring met projectmatig werken conform het IPM-model.
 • Heeft kennis van en ervaring met de harde en zachte facetten van omgevingsmanagement.
 • Is een echte bruggenbouwer en weet effectief draagvlak te creëren en samenwerking te stimuleren.
 • Ziet het als een uitdaging om Eelerwoude in West-Nederland verder op de kaart te zetten.
 • Is communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent van nature proactief, zelfstandig, organisatorisch sterk, oplossingsgericht, sensitief, overtuigend en beschikt over inlevingsvermogen. Maar je bent bovenal een fijne collega met een groen hart die graag in teamverband werkt en bijdraagt aan onze missie.

 

Kies je voor Eelerwoude, dan kies je voor

 • Een ondernemende functie met alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, specialiseren of pionieren.
 • Een enthousiast team van 70 collega’s. Echte professionals met een grote diversiteit aan expertises waar jij mee gaat samenwerken aan vakspecialistische of integrale opgaven.
 • Een boeiende functie bij een groeiend advies- & regisseursbureau, met 4 werklocaties in het land.
 • Een prettige werkomgeving, fijne werkplek en een collegiale werksfeer.
 • Een platte, groeiende organisatie met korte lijnen en veel aandacht voor werkplezier.
 • Bijzonder veel vrijheid en variatie qua vraagstukken, projecten en programma’s.
 • En uiteraard een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.
  • Aantrekkelijk, marktconform salaris.
  • Prima pensioenregeling en kilometervergoeding (zakelijk & woon/werk).
  • Flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé-balans te vinden.
  • Diverse moderne voorzieningen om vanaf jouw (thuis)kantoor te werken.
  • Ruimte voor cursussen, opleidingen en workshops om jezelf en de organisatie te ontwikkelen.

Eens kennismaken

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière? Zie jij het als een uitdaging om als Omgevingsmanager aan de slag te gaan bij Eelerwoude en onze positie in West-Nederland te verstevigen? Dan komen we graag met je in contact. Zet jij de eerste stap?
Mail jouw CV en een korte motivatie naar personeelszaken@eelerwoude.nl. Eerst even telefonisch kennismaken of meer weten? Dat kan. Neem dan contact op met Koen Bleumink (Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling) via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.