Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

100% natuurinclusieve leefomgevingen. Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Wij dagen onze opdrachtgevers en onszelf continu uit om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Samen maximaal impact maken. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling? Heb jij nog voldoende ruimte en uitdaging om jouw ambities waar te maken of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière als:

Overtuigende ADVISEUR RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

Met een brede blik op de ruimtelijke vraagstukken van morgen.

Is er een eerste klik?

Als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling West-Nederland werk je aan een breed scala aan complexe ruimtelijke vraagstukken op het gebied van natuurontwikkeling, gebiedsontwikkeling of erfontwikkeling. Jij weet de brug te slaan en slimme verbindingen te leggen tussen de verschillende fases in ruimtelijke processen of projecten.  Met jouw drive wil jij investeren in het versterken van de marktpositie van Eelerwoude in West-Nederland en in de kwalitatieve ontwikkeling van ons vakgebied. In de vorm van succesvolle projecten, kennisontwikkeling, duurzame (klant)relaties, het landelijk gebied van de toekomst en/of collega’s inhoudelijk uitdagen. Maar je wilt ook blijven investeren in eigen ontwikkeling. Enthousiast? Dan zou het zomaar eens kunnen klikken.

Jouw kennis & kunde

Als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling heb je aan uitdaging, vrijheid en ontwikkelmogelijkheden geen gebrek. Jij hebt een ondernemende rol binnen het brede werkveld van Ruimtelijke Ontwikkeling. Je adviseert op het gebied van gebiedsontwikkeling en ruimtelijke visievorming. Tevens ben je verantwoordelijk voor het realiseren en begeleiden van de complexe ruimtelijke plannen en adviezen. Denk hierbij aan gebieds- & omgevingsvisies, ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen. Jij kent de planologische processen en hebt inzicht in ruimtelijk beleid. Jij bent een verbindende schakel tussen beleid en praktijk.

Vakinhoudelijk in je kracht
De Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling heeft een brede blik op vraagstukken, focust op kwaliteit en is een volwaardig (strategisch) gesprekspartner. Voor vakgenoten, opdrachtgevers en stakeholders. Samen met opdrachtgevers en collega’s weet jij te overtuigen met jouw vakinhoudelijke kennis & kunde en door (integrale) projecten echt van de grond brengen. Je hebt een adviserende rol, maar ziet het ook als een uitdaging om de rol van projectleider of projectmanager te vervullen. Nu of met het oog op de toekomst.

Als kartrekker durf je jouw kennis, visie of ideeën te delen. Gevraagd en ongevraagd. Jij hebt het eindresultaat vanaf het begin scherp voor ogen. Je zorgt niet alleen dat een project van A tot Z soepel loopt qua inhoud, interactie en organisatie. Maar je draagt ook proactief bij aan de ontwikkeling van grotere maatschappelijke thema’s op de agenda van Eelerwoude; zoals biodiversiteit, de natuurlijke leefomgeving, energietransitie of klimaatadaptatie. Tot slot krijg jij de vrijheid om het vakgebied verder uit te bouwen, nieuwe programma’s op te zetten of nieuwe diensten te ontwikkelen. Hiermee weet jij innovatie aan te jagen en jezelf uit te dagen.

 Uit jouw koker
In deze functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we in ieder geval de volgende zaken uit jouw koker komen:

 • Je adviseert zelfstandig over complexe planologische procedures, milieueffectbeoordelingen, bestemmingsplanwijzigingen, vergunningen of rood-voor-rood projecten.
 • Je adviseert vanuit een helicopterview over de haalbaarheid van ruimtelijke vraagstukken; zoals erfontwikkeling, herbestemmingen, landgoedontwikkeling.
 • Je stelt zelfstandig vernieuwende ruimtelijke plannen op; zoals bestemmingsplannen, ruimtelijke onderbouwingen, structuurvisies, milieurapportages.
 • Je leidt projecten, stuurt brede projectteams aan en bent als expert ‘in de lead’ richting je klanten.
 • Je weet voorstellen scherp op papier te krijgen, over de bühne te krijgen en te overtuigen met jouw ruimtelijke plannen of adviezen.
 • Je maakt gebruik van je netwerk en signaleert, creëert & benut van hieruit kansen in de markt.
 • Je hebt de drive om verdere ontwikkeling van thema’s, programma’s, diensten en collega’s binnen Eelerwoude aan te jagen. En weet daarmee ook jezelf uit te dagen.
 • Je onderhoudt actief contact met opdrachtgevers en/of overige stakeholders.

Team Eelerwoude

Groeien en impact maken? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van een team van ruim 70 professionals. Elk met zijn of haar eigen kennisgebied, expertise of specialisme. Ons team van adviseurs bestaat uit Ecologen, Natuur-& Cultuurtechniekers, Ruimtelijk Ontwikkelaars, Rentmeesters, Landschapsarchitecten en Ecohydrologen. En wordt aangevuld door diverse ondersteunende professionals. Op dit moment bestaat het team Ruimtelijke Ontwikkeling binnen Eelerwoude uit 9 collega’s verdeeld over meerdere werklocaties. Van junior tot senior. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals.

Op kantoor

Binnen Eelerwoude hanteren we filosofie van flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties. De werklocatie Wassenaar vormt de basis van ons team in West-Nederland. Op dit kantoor hebben we al een fijne werkplek voor jou op het oog. Vanaf deze locatie gaan we de marktpositie van Eelerwoude in deze regio verder versterken. Op dit moment zijn hier 4 adviseurs actief op het gebied van Rentmeesterij, Ecologie en Natuurtechniek. Dit jaar gaan we dit uitbreiden met onze disciplines Ruimtelijke Ontwikkeling, Ecohydrologie en Landschapsontwerp. De Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling die wij zoeken, krijgt de kans om Ruimtelijke Ontwikkeling in deze regio echt op de kaart te zetten en actief mee te bouwen aan het toekomstige RO-team.

De ideale kandidaat

 • Beschikt over een relevante (afgeronde) HBO- of WO-opleiding. Bijv. in de richting van Ruimtelijke Ontwikkeling/Ordening, Planologie of Sociale Geografie.
 • Heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is welkom voor 32-40 uur per week.
 • Heeft aantoonbare affiniteit met het buitengebied en de natuur.
 • Heeft brede kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet en m.e.r.
 • Ziet het als een uitdaging om Eelerwoude in West-Nederland verder op de kaart te zetten.
 • Beschikt over een relevant netwerk of is bereid hier actief aan te bouwen.
 • Is communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent van nature ondernemend, zelfstandig, organisatorisch sterk, creatief, praktisch en overtuigend. Maar je bent bovenal een fijne collega met een groen hart die graag in teamverband werkt en bijdraagt aan onze missie.

Kies je voor Eelerwoude, dan kies je voor

 • Een ondernemende functie met alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, specialiseren of pionieren.
 • Een enthousiast team van 70 collega’s. Echte professionals met een grote diversiteit aan expertises waar jij mee gaat samenwerken aan vakspecialistische of integrale opgaven.
 • Een boeiende functie bij een groeiend advies- & regisseursbureau, met 4 werklocaties in het land.
 • Een prettige werkomgeving, fijne werkplek en een collegiale werksfeer.
 • Een platte, groeiende organisatie met korte lijnen en veel aandacht voor werkplezier.
 • Bijzonder veel vrijheid en variatie qua vraagstukken, projecten en programma’s.
 • En uiteraard een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.
  • Aantrekkelijk, marktconform salaris.
  • Prima pensioenregeling en kilometervergoeding (zakelijk & woon/werk).
  • Flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé-balans te vinden.
  • Diverse moderne voorzieningen om vanaf jouw (thuis)kantoor te werken.
  • Ruimte voor cursussen, opleidingen en workshops om jezelf en de organisatie te ontwikkelen.

Eens kennismaken

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière binnen het werkveld van Ruimtelijke Ontwikkeling? Zie jij het als een uitdaging om als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling West-Nederland aan de slag te gaan bij Eelerwoude? Dan komen we graag met je in contact. Zet jij de eerste stap?

Mail jouw CV en een korte motivatie naar personeelszaken@eelerwoude.nl. Eerst even telefonisch kennismaken of meer weten? Dat kan. Neem dan contact op met Koen Bleumink (Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling) via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.