3D-beelden brengen projecten tot leven

Niet alle ruimtelijke ontwikkelingen zijn eenvoudig uit te leggen op een plattegrond of een 2D-tekening. Daarom gebruikt Eelerwoude diverse visualisatietechnieken, zodat alle projecten ook in 3D weergegeven kunnen worden. En dat is van grote meerwaarde voor projecten.

Landschapsarchitecten Lars Beurskens en Francis Schaefers zijn gespecialiseerd in het maken van driedimensionale tekeningen en erg enthousiast over de visualisaties. Beurskens: “In ruimtelijke processen kunnen driedimensionale beelden heel waardevol zijn. Niet alleen om de verschillende belanghebbenden goed te informeren, maar eventueel ook om ze te overtuigen van de plannen.” Met een 3D-weergave komen projecten tot leven en dat is een waardevolle aanvulling op het adviseurschap van Eelerwoude.

Vanuit de woonkamer
De driedimensionale beelden worden toegepast in veel verschillende projecten. Van landschapsontwikkelingen zoals zonneparken tot wijzigingen in de inrichting van een gebied. Schaefers: “Het zijn vaak grotere projecten, van voornamelijk bedrijven en overheden waar belangen en participatie een rol spelen. De tekeningen worden getoond op bijvoorbeeld bewonersavonden. Het praat vaak een stuk makkelijker als je de bewoners kan laten zien hoe de geplande ontwikkelingen er daadwerkelijk uit gaan zien vanuit hun woonkamer.” Eelerwoude merkt dat visualisaties een goede bijdrage leveren aan het verloop van processen, waardoor ze sneller en soepeler doorlopen worden.

Eindeloze mogelijkheden
De tekeningen worden gemaakt met het programma Lumion, een programma met eindeloze mogelijkheden. Beurskens: “Je kunt een tekening helemaal vanaf het begin opbouwen, maar het is ook mogelijk om te werken vanaf een foto, om zo een nog beter beeld te krijgen van het omliggende landschap.” Qua weergave zijn er heel veel mogelijkheden: van een impressie van het eindresultaat tot een compleet beeld van alle stappen in een bepaald proces.

Meer ontwikkelen
Eelerwoude ontvangt zeer enthousiaste reacties op de tekeningen. Schaefers: “We merken dat opdrachtgevers heel tevreden zijn over de tekeningen en dat het ze daadwerkelijk helpt om participatieprojecten makkelijker te doorlopen. Daarom willen we ons hier zeker nog meer in ontwikkelen.” Ook het visualiseren via film is een goede aanvulling op de 3D-beelden.

 

Wilt u meer weten over 3D-beelden?

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze rentmeesters.