Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Agrarisch bedrijf verhuizen

Wilt u uw agrarische bedrijf verplaatsen naar een andere locatie?

Iedere verplaatsing vraagt om een persoonlijke aanpak

eelerwoude-bedrijfsverplaatsingHet verplaatsen van uw agrarisch bedrijf is een hele stap. Voor iedere ondernemer is een bedrijfsverplaatsing weer anders. In enkele situaties is een bedrijfsverplaatsing relatief simpel. Bijvoorbeeld in het geval wanneer de nieuwe locatie een bestaand agrarisch bedrijf betreft. En wanneer u uw oude agrarische bedrijf al verkocht heeft aan het begin van het traject. In de praktijk zijn de meeste bedrijfsverplaatsingen minder eenvoudig. Vaak moet u zelf op zoek naar een koper voor uw oude bedrijf. En hoe krijgt u het financieel rond? En wanneer er voor uw nieuwe bedrijf sprake is van een nieuwvestiging, het veel tijd om alles bij de gemeente geregeld te krijgen.

Eelerwoude brengt haalbaarheid van uw plannen dichterbij

Allereerst gaan we met u in gesprek, om te horen wat uw wensen zijn. Vervolgens kijken we of er subsidiemogelijkheden zijn en geld opleveren. Ook bekijken we of u door samenwerkingen met partijen zoals gemeente, provincie of waterschap extra geld kunt genereren voor uw bedrijf. We onderzoeken of de verhuizing van uw agrarisch bedrijf rendabel is.

Eelerwoude regelt uw zaken

Wij begeleiden het gehele proces. Hierbij moet u denken aan overleg met alle betrokken partijen, subsidie aanvragen en andere gelden, zoeken naar een nieuwe locatie, bestemmingsplan opzetten, etc. Alles wat er bij de verplaatsing komt kijken behalve het bedrijfstechnische deel (stalontwerp, advisering over bedrijfssystemen etc.) voeren wij voor u uit. Onze medewerkers vertellen u graag wat de kosten en baten voor u zijn. Uw wensen en ambities staan in dit proces centraal. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat kunnen wij voor u doen:

 • Afstemming met gemeente, provincie, waterschap en andere betrokken organisaties;
 • Verkenning van samenwerkingsverbanden met andere ontwikkelingen en nieuw beleid om extra geld te genereren voor de verplaatsing;
 • Onderzoeken verkoopmogelijkheden bestaande bedrijf;
 • Ondersteuning in het vinden van een nieuwe locatie of een ander bestaand agrarisch bedrijf;
 • Verzorgen van subsidie aanvragen;
 • De landschappelijke inpassing van uw bedrijf;
 • Uitwerken van de plannen in een rapportage;
 • Flora en fauna onderzoek;
 • Aanvraag Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV);
 • Milieuvergunningen en NB-wet vergunning;
 • Opstellen wijzigingsplan/bestemmingsplan;
 • Planologische begeleiding.

De + die wij u te bieden hebben als agrarisch adviseur

integraal denken: wij kijken breder dan alleen vanuit onze agrarische kennis. Wij onderzoeken welke ontwikkelingen buiten het agrarisch erf een bijdrage kunnen leveren aan de (financiƫle) haalbaarheid, brede vakinhoudelijke kennis: ecologie, rentmeesterij, landschap, ruimtelijke ordening. Wij hebben veel ervaring in het opzetten en uitvoeren van projecten. De inzet van ons brede netwerk buiten de agrarische sector (provincie, waterschap, gemeenten, terreinbeherende organisaties)

Het beste resultaat

eelerwoude-bedrijfsverplaatsing-1Onze medewerkers werken met u samen en zorgen er voor dat u uw plannen realiseert. Wanneer wij u adviseren bij de bedrijfsverhuizing brengen we de ontwikkelingen in de omgeving in kaart die een positieve bijdrage leveren bij de verhuizing naar de andere locatie. Hierbij staat rendement voor u als agrarisch ondernemer voorop. Door onze manier van werken worden bedrijfsverplaatsingen die in eerste instantie niet haalbaar lijken dat wel. Neem contact met ons op om vrijblijvend een afspraak te maken.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze rentmeesters.