Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Beeldkwaliteitsplan geeft zicht op landschapsgevolgen en bouwplannen

Heeft u plannen om te bouwen? De meeste gemeenten vragen dan om een beeldkwaliteitsplan, zo krijgen ze meer vertrouwen in uw project. Eelerwoude is specialist en maakt zo’n beeldend en helder plan voor u. Dit geeft u ook zelf een goede kijk op de kwaliteit van landschap en architectuur.

Beeldkwaliteitsplan: teamwork met architect

Voor een beeldkwaliteitsplan werkt Eelerwoude vaak samen met een architect, eentje die u zelf aandraagt of iemand uit ons netwerk in uw regio met goede contacten bij de overheid. Bent u al met een architect begonnen? Ook dan schuiven we graag aan voor samensmelting van landschap en architectuur.

Inhoud beeldkwaliteitsplan van Eelerwoude

Het beeldkwaliteitsplan geeft met foto’s, schetsen en tekst inzicht in hoe uw plan eruit komt te zien. In ons beeldkwaliteitsplan staan vrijheid en kwaliteit voorop. U treft hierin het volgende in beeld en woord:

  • grootte van uw bouwproject (volume en oppervlakte)
  • samenstelling en verdeling van gebouwen en groen
  • verhouding tussen gebouwen en grond
  • gepland materiaalgebruik voor bouw en natuur

Beeldkwaliteitsplan zonder bewoners en architect

Weet u niet wie in de nieuwbouw komt wonen? Is het nog te vroeg voor een bouwarchitect? Dan kan Eelerwoude toch al een beeldkwaliteitsplan voor u maken, daarin staat simpelweg nog niet alles vast. Dit plan geeft de overheid al wel vertrouwen dat u de juiste kwaliteit voor landschap en architectuur biedt, ongeacht de architect en bewoner.

Nut van een Eelerwoude beeldkwaliteitsplan

Een beeldkwaliteitplan van Eelerwoude helpt u de juiste veranderingen duidelijk te maken aan de gemeente én het bestemmingsplan sneller te doorlopen. Gaat u een huis bouwen en er zelf wonen? Dan vormt dit plan ook een handig middel voor voorlichting aan buren en andere omwonenden.

Een beeldkwaliteitsplan voor uw project? Vraag het onze specialisten.

Ook een plan voor uw project?