Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Beheer beschermt monument, de mogelijkheden voor uw monument

Bent u eigenaar, beheerder of gebruiker van een monument? Wilt u werkzaamheden uitvoeren? Dan heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig. Maar dat geldt niet voor álle ingrepen. En misschien komt u in aanmerking voor subsidie. Eelerwoude zoekt graag voor u uit wat voor uw monument mogelijk en nodig is.

Wat kan Eelerwoude voor u betekenen?

  • Inventarisatie en onderzoek verschillende typen monumenten
  • Subsidieaanvraag voor onderhoud of herbestemming
  • Vergunningaanvraag bij werkzaamheden aan monumenten
  • Meerjarenplan voor onderhoud
  • Ontwikkelplannen voor openstelling (entreegeld!)

Veranderingen aan een rijksmonument? Altijd een vergunning nodig!

Voor restauratie, sloop, verbouwing of wijziging van een beschermt rijksmonument is altijd een omgevingsvergunning nodig. Eelerwoude regelt de vergunning graag voor u en verzorgt de gehele aanvraag bij uw gemeente. Klein onderhoud mag vaak zonder vergunning. Ontdek ook het nut van ons praktische groenbeheerplan.

Vergunningplicht of niet bij archeologische monumenten

Voor werkzaamheden die een beschermd archeologisch monument wijzigen of verstoren is een vergunning nodig. Ook voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden om het monument in stand te houden heeft u soms een vergunning nodig. Twijfelt u of uw geplande werkzaamheden vergunningplichtig zijn? Neem dan contact met ons op.

Subsidie voor uw monument

Nederland kent allerlei subsidies voor monumenten; Eelerwoude houdt de snel veranderende regels voor u bij. Vraag ons naar de mogelijkheden voor:

  • Subsidie voor onderhoud/instandhouding rijksmonumenten (Sim)
  • Restauratie aan monumenten
  • Herbestemming monumenten

Inventarisatie en onderzoek

Wilt u een overzicht van al uw eigendommen en monumenten? Wilt u inzicht in de cultuurhistorische waarde van uw terrein? Wij helpen u graag. Eelerwoude voert uitgebreide inventarisaties voor u uit, stelt waardestellingen op of maakt overzichtskaarten, zoals een cultuurhistorische waardenkaart.

Adviseur erfgoed & ontwerp

Onze adviseur helpt u graag bij het bepalen van de cultuurhistorische waarde van elementen en de ontwikkelkansen. Ook kunt u bij ons terecht voor advies op het gebied van erfgoedbeleid, waardestellingen en herbestemming.

 

Samen kijken naar benodigdheden voor werkzaamheden aan uw monument?

Wat is er mogelijk voor uw monument?