Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Hulp bij wijzigen bestemmingsplan en vergunning bij plan in buitengebied

Bouwt of organiseert u iets in het buitengebied? Of hergebruikt u oude stallen? Dan moet u zich aan allerlei regels houden. Welke? Eelerwoude kent ze en begeleidt u graag bij het werken volgens die regels.

Bestemmingsplan en uw plannen

Bij veranderplannen voor uw grond kunt u te maken krijgen met:
1.  vergunning (zoals omgevingsvergunning)
2.  wijziging bestemmingsplan

Vergunning

Wilt u kleine dingen aanpassen in uw buitengebied? Zoals wat nieuw groen aanleggen of een kleine vijver? Dan heeft u meestal genoeg aan een omgevingsvergunning, dit verschilt echter per gemeente en bestemmingsplan. Vraag ons om advies.

‘Gewone’ omgevingsvergunning

Gaat u een boom kappen of een bijgebouw bouwen dat past in het bestemmingsplan? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig via een gewone procedure.

Uitgebreide omgevingsvergunning

feature-detachering-eelerwoudeHeeft u een ingewikkeld bouw of groenproject? Dan moet u een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning doorlopen. De gemeente eist dan vaak dat u overtuigende argumenten aanlevert (ruimtelijke onderbouwing), net als een inrichtingsplan en, soms, enkele (natuur)onderzoeken. Ook dit kan Eelerwoude voor u uitvoeren.

Bestemmingsplan wijzigen: doen of laten doen?

Bij grotere veranderingen in uw gebied moet u het bestemmingsplan laten wijzigen. Doet u de aanvraag hiervoor zelf, dan loopt u kans op te laat ingeleverde, verkeerde of incomplete gegevens en veel frustraties. Voorkom die zorgen en vraag Eelerwoude als specialist in ‘buitengebiedregels’ en contacten met gemeenten en provincies.

Hulp nodig bij het wijzigen van uw bestemmingsplan en vergunning? Laat onze experts u adviseren.

Wilt u ook hulp met een wijziging in uw gebied?