Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

U gaat voor duurzame vitale landbouw, samen met ons!

Eelerwoude wil duurzame vitale landbouw stimuleren. Veel van onze relaties hebben diezelfde ambitie. Of u nu zelf agrariër of een particulier bent, een maatschappelijke of commerciële organisatie vertegenwoordigt: voor u als geïnteresseerde relatie hebben wij veel van de nodige expertise in huis én een netwerk met relevante partijen om uw idee of plan voor duurzame landbouw verder te brengen. Daarmee bedoelen wij: meedenken, ontwikkelen én realiseren. Daarom nodigen we u graag uit voor een gesprek.

De intensieve vorm van landbouw die we in Nederland kennen staat zowel economisch als ethisch zwaar onder druk. Sijtse Jan Roeters, één van de adviseurs van Eelerwoude die betrokken is bij het onderwerp: ‘De sector staat voor een ingrijpende transitie en moet omschakelen naar een duurzamer systeem, dat tegelijkertijd een meer vitale sector moet opleveren.’

Opmerkelijk vindt hij het dat initiatieven die dit moeten bewerkstelligen niet alleen van boeren komen. Roeters: ‘Wij zien dat particulieren en organisaties met ideële motieven landbouwgronden aankopen – bijvoorbeeld met een ontvangen schenking of donatie – om die vervolgens weer in gebruik te geven aan boeren die dit duurzaam beheren.’ Volgens Roeters biedt dit maatschappelijke voordelen, zoals een hechtere band tussen boer en burger, producent en consument, en draagt het daarnaast positief bij aan de continuïteit van agrarische bedrijven en bedrijfsopvolging in familieverband, die behoorlijk onder druk zijn komen te staan.

Dit is een voorbeeld; er zijn meer ideeën en mogelijkheden voor stimulering van duurzame en vitale landbouw. Als beheerder van circa 5.000 hectare landbouwgrond zijn wij van Eelerwoude er dagelijks mee bezig om deze duurzaam in te zetten. Wilt u daar meer van weten, uw eigen idee of plan aan ons voorleggen en zich door ons laten inspireren? Neemt u dan contact met ons op.  We nodigen u graag uit voor een gesprek met – afhankelijk van uw casus – één of meer van onze adviseur(s) die uw idee of plan verder kunnen brengen.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Meer weten?

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Sijtse Jan Roeters