Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Ontwikkelen in de Ecologische Hoofdstructuur of Natuurnetwerk

Bouwt u in (de buurt van) beschermde natuur? Organiseert u er een evenement of legt u in of bij dit gebied snelwegen aan? U moet natuuronderzoek doen bij al deze grote of kleine ruimtelijke ontwikkelingen. Eelerwoude voert het voor u uit en helpt met allerlei andere zaken die u tegenkomt.

Effectbeoordeling
De Ecologische Hoofdstructuur (EHS, oftewel Natuurnetwerk) zorgt ervoor dat dieren en planten zich kunnen verspreiden door Nederland. Eelerwoude zoekt uit of uw initiatief hier mogelijk een negatief effect op heeft.

Compensatieplan
Tast uw ontwikkeling de ecologische hoofdstructuur aan? Vaak kunt u de gevolgen van uw ontwikkeling dan verzachten (mitigeren). Soms moet u een nieuw leefgebied maken (compensatie). Wij adviseren u bij het vinden van de juiste maatregelen.

Natuur compenseren
Eelerwoude helpt u met het ontwerpen, inrichten en beheren van het nieuwe leefgebied (compensatiegebied).

Goed contact met de provincie is noodzaak
De provincie is verantwoordelijk voor de realisatie en het behoud van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Bij aanpassingen in de EHS is goed contact met de provincie dan ook van groot belang. Eelerwoude verzorgt dit contact voor u en zorgt voor een soepel proces.

Wilt u ontwikkeling in de Ecologische Hoofdstructuur? Eelerwoude maakt het mogelijk.

Ondersteuning nodig bij uw project?