Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Geld verdienen met biomassateelt op uw braakliggend terrein

In Nederland worden nogal wat bouwterreinen niet benut als gevolg van de economische crisis. De beheerkosten lopen echter gewoon door, en inkomsten zijn dan meer dan welkom. Heeft u al eens gedacht aan geld verdienen met kweken van een gewas op uw terrein? Vanzelfsprekend wilt u wel snel schakelen als bij een aantrekkende economie bedrijven zich melden voor nieuwvestiging. Juist daarom is de teelt van biomassa een aantrekkelijk alternatief voor uw braakliggende bouwterrein.

Maximale flexibiliteit

Voor het gebruik van tijdelijk braakliggende bouwgrond is flexibiliteit een belangrijke voorwaarde. Een zonnepark bijvoorbeeld voldoet daar niet aan. Biomassateelt daarentegen geeft u juist maximale flexibiliteit. Het is tijdelijk en de investeringskosten zijn laag ten opzichte van andere vormen van duurzame energieopwekking. Bovendien geeft biomassateelt het terrein meer ruimtelijke kwaliteit: een groene aankleding voorkomt verrommeling.

Welk energiegewas is voor u de beste keus? Dat hangt af van de prioriteiten die u stelt. De teelten verschillen van elkaar qua opbrengst, milieuvoordeel, ecologische meerwaarde, ruimtelijk effect en mogelijkheden voor meervoudig ruimtegebruik. Eelerwoude werkt samen met Bruins en Kwast Biomass Management en kent de eigenschappen van de gewassen. We kunnen u daarom goed adviseren over het ideale gewas voor uw terrein, een exploitatiebegroting opstellen en desgewenst ook het plan voor u ten uitvoer brengen.

Eelerwoude denkt graag met u mee over de mogelijkheden

Patrick de Groot

Rentmeester