Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groene parkeerplaats

Voor een ontwikkelaar deed Eelerwoude een ontwerpstudie naar een duurzame, groene inrichting van 4 hectare parkeerplaats. Watervraagstukken, ecologie en vormgeving kwamen hier samen.

Parkeerplaatsen onderdeel van Airport Garden City

De ontwikkelaar vroeg Eelerwoude een studie te verrichten naar het duurzaam en aantrekkelijk inpassen van 1200 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zouden in het ontwikkelgebied Airport Garden City gerealiseerd worden.

 

1200 parkeerplaatsen als prettige verblijfsruimte

Deze parkeerplaatsen zouden worden omgeven door bedrijven. Hierdoor was niet alleen het duurzame karakter belangrijk, ook de beleving was van essentieel belang. Bezoekers moesten snel hun weg vinden en de parkeerplaats als een aangename plek ervaren. Een parkeerplaats nieuwe stijl, dus.

Ontwerpvarianten geven bandbreedte ‘duurzaamheid’ en ‘beleving’ weer

Eelerwoude stelde drie ontwerpvarianten op, om de uitwerking van het begrip ‘Duurzaamheid’ en ‘beleving’ duidelijk te maken. De drie ontwerpvarianten bestonden elk uit dezelfde type puzzelstukjes. Maar elk in een andere verhouding. Aanlegkosten, materialisatie, duurzaamheid en creativiteit waren in deze zoektocht belangrijke peilers. De studie van Eelerwoude leverde concrete ontwerpuitgangspunten op.

 

Wilt u ook op een efficiënte wijze ontdekken hoe u duurzaam, haalbaar en kostentechnisch uw project kunt realiseren?

Jantine Schinkelshoek

Landschapsarchitect