Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groeninventarisatie

Wilt u weten wat de kwaliteit van uw houtsingels, hagen, borders, gazons en bossen is? Inzicht verkrijgen in de exacte hoeveelheid gazons in uw beheergebied? Wij helpen u graag met het uitvoeren van een groeninventarisatie

Vaak groenbeheer belangrijker dan groeninventarisatie

Als beheerder van groen bent u zeer begaan met uw vak en uw taak van groenbeheer. De kwaliteit van het beheer, personele zaken en planning vallen onder hun aandacht. In de waan van de dag ontbreekt soms het overzicht van de hoeveelheid en de staat van uw houtsingels, hagen, gazons en bossen. Ondertussen wordt er gesneden in beheerbudgetten van groenbeheer. Vaak is dat onvermijdelijk. Maar welke beheerposten en beheerkosten dan moeten gaan verdwijnen? Dat is een moeilijke opgave. Met een groeninventarisatie weet u wat u heeft aan groen en kunt u gericht sturen op uw beheerbudgetten.

Wat is een groeninventarisatie?

In een groeninventarisatie kan zowel de kwaliteit als de kwantiteit van uw groenelementen geïnventariseerd worden. Dit resulteert in heldere kaarten of overzichtelijke exceltabellen van hoeveelheden en typen groen in uw beheergebied. Ook –indien gewenst- levert het een duidelijke beoordeling van de beeldkwaliteit van uw groen aan de hand van foto’s op.

Eelerwoude biedt inzicht zodat u kunt sturen

Met de resultaten van de groeninventarisatie kunt u uw toekomstig groenbeheer bepalen. U weet waar u extra zorg aan moet besteden en waar u extensiever kunt beheren. Zo is gericht sturen op uw beheerbudgetten mogelijk. De resultaten van de groeninventarisatie zijn leesbaar voor zowel burgers als bestuur. Daarom kunt u –aan de hand van de resultaten- eenvoudig in overleg treden met anderen. Een groeninventarisatie geeft u input om discussies over groenbeheer te leiden en niet te vermijden.

Ontdekken hoe Eelerwoude u helpt beheerbudgetten gericht in te zetten? Onze groenbeheerders komen graag langs voor uw groeninventarisatie.

Uw groenbeheer laten inventariseren?