Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Haal profijt uit de Bossenstrategie

Het Rijk en de provincies gaan 37.000 hectare aan nieuw bos realiseren in Nederland. Dat is vastgelegd in de Bossenstrategie van het Klimaatakkoord. Dat is goed nieuws, want bomen en bos zijn van grote betekenis voor de biodiversiteit. Daarbij nemen ze COop, hebben ze een luchtfilterende werking en houden ze water vast. Maar 37.000 hectare… dat is een hele uitdaging.

Daarom hebben de meeste provincies een subsidieregeling getroffen. Eigenaren van landbouwgrond kunnen hun grond afwaarderen naar bos, waarbij het verschil tussen de landbouwkundigewaarde en de boswaarde wordt vergoed. Ook geldt er een vergoeding voor de inrichting. De regelingen verschillen per provincie. Doorgaans gelden de volgende voorwaarden:

  • Minimaal aantal hectare tussen 1ha en 6ha
  • Afwaardering van de grond wordt vergoed op basis van taxatie
  • Inrichtingskosten worden vergoed tot een bedrag van ca. €10.000 tot €20.000 per ha

Per provincie kunnen er andere eisen worden gesteld aan de inrichting van de bossen. Onze rentmeesters kennen de regelgeving. Neem gerust contact op met Bas ten Dam en Bennie Brinkman. Zij ondersteunen bij het opstellen van de vereiste plannen en het aanvragen van de subsidie hiervoor.

Neem contact op met onze rentmeesters 

Bas ten Dam

Rentmeester

Bennie Brinkman

Rentmeester