Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Subsidie bij herbestemming monumenten

Wilt u uw monument een nieuwe functie geven? Maar weet u niet welke functie bij uw monument past? En zijn uw plannen haalbaar in deze tijd? Met de subsidie voor herbestemming wordt u financieel gesteund door de Rijksoverheid en krijgt u inzicht in de mogelijkheden.

Haalbaarheidsonderzoek is subsidiabel

U wilt snel inzicht krijgen in cultuurhistorische waarden en/of functies die daarbij passen? Of heeft u behoefte aan een ontwerpend onderzoek dat gericht is op het uiteindelijke verkoop? Wilt u draagvlak voor uw nieuwe functie? Verschillende onderzoeken kunnen uitkomst bieden. Eelerwoude adviseert u graag welk onderzoek bij uw vraag past en helpt u een stap verder in het proces van herbestemming.

Voorkom tussentijds verval en maak uw monument wind- en waterdicht

Soms staan monumenten jarenlang leeg. Er is geen geld voor onderhoud en een nieuwe bestemming lijkt nog ver weg. Het monument raakt in verval en de monumentale waarden worden aangetast of gaan misschien zelfs wel verloren. Zover hoeft het gelukkig niet te komen. De subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten maakt het mogelijk om uw monument in de tussentijd wind- en waterdicht te maken en te houden. De Rijksoverheid kan bijdragen in de kosten die u daarvoor maakt. Het betreffen uitsluitend noodmaatregelen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een bijdrage in de kosten voor het dichttimmeren van kapotte ramen of het stutten van het dak of muren.

Belangrijkste subsidies op een rij

Subsidies veranderen snel. Eelerwoude volgt de veranderingen op de voet en helpt u onder meer met:

  • Subsidieregeling herbestemming monumenten
  • Subsidie voor monumenten onderhoud (SIM)
  • Subsidie voor restauratie

Heeft u vragen rondom het aanvragen van subsidie of het beheer van uw beschermd monument?

Krijgt uw monument een andere functie?