Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Herinrichting Canadameer

Een landinrichtingscommissie heeft een plan opgesteld om natuurwaarden én recreatie rondom het Canadameer (Drents Friese Wold) te versterken. Eelerwoude is betrokken geweest bij de voorbereiding van het project. Zij verzorgde de vergunningen, tekeningen en bestek. De uitvoering startte in augustus 2013 en het project wordt eind 2013 opgeleverd. Onze adviseur ecologie, verzorgde de ecologische werkinstructie aan het personeel van de aannemer. De projectleider van alle cultuurtechnische werkzaamheden.

Het project

In dit omvangrijke project komt 30.000 m3 grond vrij. Deze grond wordt gebruikt voor de toekomstige verbreding van de N381. In het projectgebied ontstaan nieuwe poelen en vennen en een heuse ‘spartelvijver’ voor honden en paarden. Dit komt de (zwem-)waterkwaliteit van het Canadameer ten goede. Er worden eveneens recreatieve voorzieningen als wandel- en ruiterpaarden gerealiseerd.

Om de natuurwaarden te versterken wordt circa 20 hectare bos aangeplant. Daarnaast worden sloten verondiept en gedempt zodat het gehele gebied zal vernatten.

herinrichting-canadameer-projecten_eelerwoude

Wilt u weten hoe Eelerwoude u kan helpen bij de herinrichting van uw project?

Andre Verhoef

Adviseur cultuurtechniek