Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Monumenten restauratie

Start u met monumenten restauratie en speelt herbestemming hierbij mee? Denk dan aan subsidie, bijvoorbeeld via het Nationaal Restauratiefonds. Eelerwoude onderzoekt deze en andere mogelijkheden graag voor u.

Monumenten restauratie en Nationaal Restauratiefonds

Combineert u herbestemming en monumenten restauratie, dan kunt u op twee manieren financiering ontvangen: via een lening of via subsidie. Elke provincie bepaalt zelf wat en hoeveel u krijgt.

Wanneer lening van Nationaal Restauratiefonds?

Een lening via het Nationaal Restauratiefonds ontvangt u meestal als u zelf niet over genoeg geld beschikt. Er zit dan wel een maximum aan de leninghoogte, de rente hiervoor is echter laag. Meer over hulp bij herbestemming monumenten.

Subsidie voor monumenten restauratie

Is uw monument niet rendabel? Dan ontvangt u een speciale subsidie, in plaats van een lening via het Nationaal Restauratiefonds. Eelerwoude kijkt graag met u mee wat geschikt is in uw situatie.

Veranderende subsidie voor monumenten

De regering verandert subsidies voor monumenten en monumenten restauratie nogal eens. Eelerwoude houdt het bij. Zo helpen we u ook bij monumentensubsidies voor:

  • Herbestemming monumenten
  • Monumenten onderhoud

Wat kunnen Eelerwoude en het Nationaal Restauratiefonds bij uw monumenten restauratie betekenen?

Hulp nodig bij uw monument?