Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Terrein aanpassen aan regels voor een NSW landgoed en belastingvoordeel

Wilt u een NSW landgoed bereiken, maar voldoet uw gebied niet aan de regels? Dan hebt u tóch kans op het belastingvoordeel dat bij NSW landgoed hoort, Eelerwoude kan u helpen om uw terrein aan te passen aan de regels.

Geen 30% bos of natuur, toch NSW landgoederen

Hebt u nog geen 30% bos of natuur om van uw terrein een NSW landgoed te maken? Dan bekijkt Eelerwoude of u met een inrichtingsplan toch aan deze regel, de bos- en natuurnorm, kunt voldoen. Zie ook belastingvoordeel met NSW landgoed.

Geen 5 hectare grond, toch NSW landgoederen

Hebt u minder dan 5 hectare grond? Dan onderzoekt Eelerwoude of u met een buurman grond kunt rangschikken tot Natuurschoonwet landgoederen. Bijvoorbeeld als van vroeger uit al een sterke band bestaat tussen de grond van u beiden. Een eventueel gebouw op het terrein moet dan wel van vóór 1940 zijn of buiten de rangschikking blijven.

Geen 25 jaar van u, tóch voordeel met een NSW landgoed

Blijft het landgoed niet 25 jaar van u? U kunt uw terrein dan rangschikken tot een NSW landgoed, maar u krijgt bij schenking of erfenis geen belastingvoordeel voor 25 jaar; de belastingdienst wil naar verhouding een deel van uw voordeel terug. Van het andere deel profiteert u dus wel.

NSW landgoed pas later openstellen voor publiek

Wilt u uw terrein (nog) niet openstellen voor publiek? Dan kunt u toch profiteren van de voordelen. Bespreek met Eelerwoude uw mogelijkheden.

Standaardregels voor NSW landgoederen

Met hulp van Eelerwoude kunt u uw grond omzetten naar NSW landgoed als het volgende op uw grond en eventuele gebouwen slaat:

  • 5 hectare aaneengesloten
  • 30% is bos of natuur of mix hiervan (bos/natuurnorm)
  • rondom bijna overal een bomenrand of houtwal.

Uw terrein aanpassen aan de regels voor belastingvoordeel?

Meer weten over deze regeling?