Sterker staan bij onteigening van grond
Het kan u zomaar gebeuren: NS, gemeente, waterschap of Rijkswaterstaat wil (bedrijfs)terrein van u hebben. Bij deze onteigening van grond spelen allerlei vragen: het doorgaan van uw eventuele bedrijf loopt misschien gevaar en hoe werkt het met verplaatsen van uw zaak of huis? Eelerwoude helpt u de antwoorden vinden.
Wat biedt Eelerwoude u?
Meer dan dertig jaar ervaring in grondzaken, onteigening van grond en schaderegelingen – dát vindt u bij Eelerwoude. Ruwweg werken we bij onteigening van grond in drie stappen:
1. afwikkelen onteigening grond
2. uw schade
3. uw toekomst.
1. Afwikkelen
De wetten, regels, juiste woorden en termijnen in de gaten houden – zaken waarop u niet zit te wachten bij onteigening van grond. Een prettige gedachte dat Eelerwoude u dan begeleidt en weet hoe het werkt.
2. De schade
De schade die u lijdt bij onteigening van grond zit ingewikkeld in elkaar. Eelerwoude berekent en bewaakt die voor u. Zoals:
- Vergoeden waarde van grond, gebouwen en bedrijven
- Vergoeden inkomensverlies
- Vergoeden extra belasting
- Vergoeden extra kosten (bijvoorbeeld bij verhuizing).
3. Uw toekomst na onteigening van grond
Voor u akkoord gaat met minnelijke onteigening (= in goed overleg tussen u en de onteigenende partij) , kijken we samen naar uw toekomst: misschien wilt u uw bedrijf eerder stoppen, ontstaat er een gewijzigd bestemmingsplan of moet u rekening houden met bedrijfshinder of ongemak van natuuraanleg. Eelerwoude zoekt het voor u uit en lost het op.
Vervolgstappen na onteigening van grond
Verplaatst u uw bedrijf of huis? Gaat u uw grond herinrichten? Ook daarvoor krijgt u hulp van Eelerwoude. Bijvoorbeeld dankzij een (her)inrichtingsplan, bestemmingsplan en haalbaarheidsonderzoek.