Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Huis in ruil voor natuur: Rood voor Groen regeling

Nieuw huis bouwen in het buitengebied? Investeert u in ruil daarvoor in nieuwe natuur, verharding van zandwegen of recreatie dan werkt de overheid vaak mee aan uw plan. Dit heet de Rood voor Groen regeling. Eelerwoude heeft volop ervaring met de Rood voor Groen regeling en helpt u graag met de uitvoering van uw plan volgens die regels.

Wat is de Rood voor Groen regeling?
De Rood voor Groen regeling is een verzamelbegrip voor het realiseren van overheidsdoelen in ruil voor ontwikkelingsruimte voor u. Een bekende afgeleide van de Rood voor Groen regeling is de nieuwe landgoederen regeling, veel provincies gebruiken die (nog). Elke provincie, en soms zelfs gemeenten, gebruiken hun eigen voorwaarden voor de Rood voor Groen regeling. Eelerwoude kent ze en hielp dan ook allerlei projecten al naar succes. Binnenkort ook voor u?

Rood voor Groen regeling: zo helpt Eelerwoude u

  • Inventarisatie van uw wensen
  • Haalbaarheidsonderzoek binnen regels gemeente
  • Voorstelplannen naar gemeente
  • Ontwikkelingsplan
  • Inrichtingsplan met investeringen voor nieuwe natuur.

Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO)
Overijssel heeft in de omgevingsvisie het principe van de Rood voor Groen regeling samengevat in de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving. Past uw ontwikkeling in het algemene beleid, maar niet in het bestemmingsplan? Dan brengt u balans door de groene omgeving te versterken. Hoe? Lees het bij Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO).

Rood met Groen in Noord-Brabant
Noord-Brabant heeft het principe van de Rood voor Groen regeling verwoord in de rood-met-groenkoppeling. Kern is ook hier dat u bij ontwikkeling investeert in de kwaliteit van het landschap. Eelerwoude werkte als ervaringsdeskundige mee aan het bedenken van deze koppeling. Gevolg? Het lukt ons beter om uw aanvraag bij de provincie goed te onderbouwen, bijvoorbeeld financieel.

Heeft u vragen over de Rood voor Groen regeling? Maak een persoonlijke afspraak met Eelerwoude.

Meer weten over Rood voor Groen?