Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Sloopgeld voor schuur: Rood voor Rood regeling (Overijssel)

Hebt u oude schuren die u wilt slopen op een erf in Overijssel? De Rood voor Rood regeling kan u het geld hiervoor opleveren, Eelerwoude helpt u daarbij.

Wat is de Rood voor Rood regeling?
De provincie Overijssel wil het platteland een oppepper geven. Daar helpt de Rood voor Rood regeling bij. Doel van die regeling? Het mooie van het platteland bewaren en versterken; u sloopt immers lelijke schuren en bouwt er iets moois voor terug. Denk bij ‘rood’ in dit geval aan de kleur van dakpannen: u sloopt stallen (‘dakpannen’) en bouwt er nieuw (‘dakpannen’) voor terug, rood voor rood dus.

Hoe werkt de Rood voor Rood regeling?

1.  U sloopt minstens 850 m² schuren (of stallen).
2.  U gebruikt een deel van uw grond voor een nieuw huis.
3.  De waarde van uw erf stijgt, daarmee betaalt u de sloop.
4.  De rest van de waarde gebruikt u voor landschapsverbetering.

Landschapsverbetering en de Rood voor Rood regeling
Volgens de Rood voor Rood regeling moet u uw landschap verbeteren (zie ook de verplichte Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO). Denk bijvoorbeeld aan aanleg of onderhoud van een houtwal, plaatsing van een landhek en gekloofde eikenhouten palen rondom weilanden. Wat wel en niet mag? Dat verschilt per gemeente. Eelerwoude heeft het in beeld en verwoordt uw verbetering vervolgens in een inrichtingsplan.

Over Eelerwoude en de Rood voor Rood regeling
Eelerwoude heeft veel ervaring met projecten in de Rood voor Rood regeling. Net als met de Ruimte voor Ruimte regeling (vergelijkbare regeling, overige provincies). Wij hebben de kennis om snel in te schatten of uw plan haalbaar is. Zo ja, dan helpen we u bij het totaaltraject: van ontwerp en ontwikkeling van uw landschap tot beheer.

Varianten en alternatieven voor Rood voor Rood regeling
Voor plannen in het buitengebied gelden meer regelingen:

  • Rood voor Groen regeling (nieuwbouw met natuur, water of recreatie)
  • Vrijkomende Agrarische Bebouwing (hergebruik)
  • Functieverandering (omvormen landbouwgrond naar natuur in Gelderland)

Zo helpt Eelerwoude u met de Rood voor Rood regeling
Bij de sloop van uw stallen of schuren werkt u in verschillende stappen. Waar u wilt, helpt Eelerwoude u met elke stap om goed gebruik te maken van de Rood voor Rood regeling:

  • Quickscan voor slaagkans van de regeling
  • Haalbaarheidsonderzoek van bouwlocatie (kosten/ruimte)
  • Inrichtingsplan

Wij hebben voor u een flyer haalbaarheidsscan gemaakt waarin alle stappen worden beschreven. Download hier vrijblijvend de flyer haalbaarheidsscan

Persoonlijk ontdekken wat Eelerwoude in de Rood voor Rood regeling voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Meer weten over Rood voor Rood?

Download hier vrijblijvend de flyer haalbaarheidsscan. Heeft u vragen? Neemt u contact op met een van onze adviseurs via telefoonnummer 088-1471100 of via email info@eelerwoude.nl. Zij helpen u graag verder.