Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

MOB-complex ingericht voor specifieke gezondheidszorg

De lokatie van het zorglandgoed Stegerveld is uniek. Het is ontwikkeld op een voormalig defensieterrein in Stegerveld (MOB-Complex). Zorginstelling Baalderborggroep heeft op dit terrein een plek gekregen. Bewoners hebben een prettige, stille en lichte leefomgeving in en rondom de voormalige bunkers.

Van bunker tot prettig woonomgeving

De betonnen bunkers zijn door IAA-architecten omgebouwd tot een lichte en prettige woonomgeving. Glazen gangen verbinden de bunkers en leiden door de landschappelijke, minimalistische tuin, ontworpen door Eelerwoude. Eelerwoude heeft de tuin van zorglandgoed Stegerveld ontworpen. Het zorglandgoed geeft ruimte aan een zorginstelling voor zwaar authistische jongeren. Prikkelvrij en vandalisme-bestendig ontwerpen was het advies.

Onze opdrachtgever, Woningcorporatie De Veste, ontwikkelde het zorglandgoed voor de zorgverlener de Baalderborg groep. In oktober 2013 is de zorginstelling feestelijk geopend voor gebruik.

Wilt u weten wat Eelerwoude voor uw landgoed kan betekenen?

Neem contact op met onze landschapsarchitecten en ontwerpers