Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Visualisatie brengt een project tot leven

Niet alle ruimtelijke ontwikkelingen zijn eenvoudig uit te leggen op een plattegrond of een 2D-tekening. Daarom gebruiken we bij Eelerwoude visualisatietechnieken die projecten in 3D weergegeven. En dat is van grote meerwaarde voor de opdrachtgever.

Onze 3D-animator is gespecialiseerd in het maken van driedimensionale visualisaties. Hij zet plannen en ontwerpen van architecten en ontwerpers om in 3D-afbeeldingen of -animaties die dicht bij de werkelijkheid komen. De opdrachtgever krijgt zo een goed beeld van hoe het plan er uiteindelijk uit kan komen te zien en daarmee kan hij de betrokken partijen beter informeren en overtuigen.

Waarom een 3D-weergave?
Vanaf een technische tekening is het soms lastig een goed beeld te krijgen van een ontwerp. Het duurt vaak lang voordat een plan het uiteindelijke beeld heeft dat je voor ogen hebt. Daar komt bij dat bij de meeste projecten verschillende partijen betrokken zijn die allemaal vanuit een andere invalshoek naar het plan kijken. En niet iedereen heeft evenveel verbeeldingskracht. Met visualisatie kun je een bepaald gevoel neerzetten en dat kun je gebruiken in de communicatie. Daarom is dit een waardevolle aanvulling op onze adviesfunctie.

Voor welke projecten?
De driedimensionale beelden worden toegepast in veel verschillende projecten. Van zonneparken tot wijzigingen in een gebiedsinrichting en van zandwinprojecten tot landschappelijke inrichting van een uitvaartcentrum. Het zijn vaak projecten waarbij belangen en participatie van meerdere partijen een rol spelen. De tekeningen worden getoond op bijvoorbeeld bewonersavonden. Het praat dan vaak makkelijker als je bewoners kan laten zien hoe de geplande ontwikkelingen er daadwerkelijk uit gaan zien. Daardoor verlopen processen soepeler en sneller. Het beeldmateriaal kan ook gebruikt worden voor eigen promotie, bijvoorbeeld in het geval van verhuur of verkoop.

Eindeloze mogelijkheden
De mogelijkheden in weergave zijn eindeloos. Van een impressie van het eindresultaat tot een compleet beeld van alle stappen in een bepaald proces. Van losse afbeeldingen tot Virtual Reality. Na afstemming met de ontwerper en de klant wordt het 2D-ontwerp omgezet naar een 3D-omgeving. Hiervoor gebruiken we, afhankelijk van het project, verschillende computerprogramma’s. Hiermee brengen we projecten tot leven, want een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Alleen de expertise van een 3D-animator nodig, zonder projectbegeleiding van Eelerwoude? Informeer gerust naar de mogelijkheden van detachering van Yorick Rauwerda.

Een ontwikkeling duidelijk in beeld? Laat Eelerwoude het ontwerp visualiseren.

Visualisatie voor een ontwikkeling nodig?