Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Inschrijven naslagwerk symposium
U kunt zich via onderstaand formulier inschrijven voor het naslagwerk van dit symposium.

Contactformulier

 

Op dinsdag 3 maart organiseert Eelerwoude het mini-symposium “Biodiversiteit, het belang en de praktische invulling” op de Apenheul te Apeldoorn. We nodigen u hiervoor van harte uit!

Biodiversiteit staat volop in de belangstelling. Wat is het belang van biodiversiteit? Welke kansen zijn er om de biodiversiteit te vergroten? En hoe werkt dit nu in de praktijk?

De sprekers
Maurice Beijk, Rentmeester 2050 bij ReintenInfra
“Met GROEN=DOEN, met nadruk op DOEN’ neemt Maurice Beijk u aan de hand mee in volhoudbare ontwikkelingen om ons heen. Hij wil u vooral laten zien, dat het allemaal niet duur en complex hoeft te zijn. Maurice Beijk wordt als ‘Rentmeester2050’ gezien als deskundige op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid. Een van zijn statements is: “De aarde heeft ons niet nodig maar wij de aarde”. Bij MVO staan de 3 P’s centraal: aandacht voor People, Planet en Profit. De 3 P’s zijn daarom allemaal even belangrijk. Aan de drie P’s van duurzame ontwikkeling: People, Planet, Profit, voegt hij een vierde P toe: Passie. “Zonder passie komt het er niet van”, aldus Beijk
.

Albert Vliegenthart, ecoloog en programmamanager van De Vlinderstichting
In dit verhaal neemt Albert Vliegenthart u mee op reis in de wereld waar natuur een onderschatte positie heeft. Vanuit onverwachte hoeken geeft hij voorbeelden hoe u vlinders kunt beschermen zonder het over vlinders te hebben. Het verhaal blijft niet bij theorie, nee het gaat door tot in de praktijk en zelfs tot in de zaal. Laat u inspireren en gebruik de tips om zelf de wereld een beetje te verbeteren. Albert Vliegenthart is ecoloog en programmamanager bij  De Vlinderstichting. Hij heeft jarenlange ervaring in natuurbescherming en helpt bedrijven met de vraag hoe ze biodiversiteit kunnen bevorderen.

Vincent de Lenne en Jac Hakkens, ecologen bij Eelerwoude
De geelgors, weidebeekjuffer en waterhoen: voor de gemeente Bronckhorst hebben we de leefgebieden en verspreidingsgegevens van deze en andere gidssoorten in beeld gebracht. Dit alles is verwerkt in een soortenatlas, met inzicht in de huidige natuurkwaliteit én in wat de meest kansrijke gebieden zijn om de biodiversiteit te herstellen. Inmiddels is de gemeente hiermee aan de slag gegaan, en de eerste resultaten zijn bekend. In de presentatie laten wij u zien welke concrete acties benoemd zijn in de soortenatlas. Acties waarmee je direct aan de slag kan. Vincent en Jac vertellen u graag over hun passie om biodiversiteit te verhogen in elk project. 


Datum
3 maart 2020

Programma
12.30 uur Inloop
13.00 uur Spreker Maurice Beijk
14.00 uur Spreker Albert Vliegenthart
15.00 uur Pauze
15.30 uur Spreker Vincent de Lenne
16.30 uur Afsluitende borrel

Kosten
Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Locatie
Apenheul, congreslocatie De St@art.

Parkeren
Komt u met de auto naar Apenheul, dan parkeert u de auto op de parkeerplaats tegenover park Berg & Bos. Er is een ingang aan de Burgemeester Roosamale Nepveulaan en aan de J.C. Wilslaan. U steekt de straat over en u volgt het pad rechts langs de vijver in de richting van Apenheul en congreslocatie De St@art (ca. 5-10 minuten wandelen).
Openbaar vervoer
Vanaf station Apeldoorn reist u met lijn 2 in ruim 10 minuten naar bushalte Apenheul. U steekt de straat over en u volgt het pad rechts langs de vijver in de richting van Apenheul en congreslocatie De St@art (ca. 5-10 minuten wandelen).