Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Bij de hoofdvestiging van Eelerwoude zijn twee klimaatbestendige tuinen aangelegd, waar volop ruimte is voor biodiversiteit. In mei zijn onze medewerkers hiermee aan de slag gegaan. “Vooraf was ik wel benieuwd: gaat het lukken als je met ongeveer 70 man tegelijkertijd de hele dag op één locatie aan het werk bent?”, vertelt directeur-eigenaar Henk Scheven. “Maar het verliep juist ontzettend goed. Iedereen was druk bezig en samen hebben we een ontzettend mooie dag gehad.”

Enkele medewerkers hadden vooraf een ontwerp voor de tuinen gemaakt. Op basis hiervan zijn onder andere diverse planten geplant, zijn er aarden wallen voor een mini-voedselbos aangelegd en is er een bijenhotel geplaatst. Scheven: “Het resultaat is een tuin die we niet alleen aan opdrachtgevers kunnen laten zien, maar waar we juist ook dingen kunnen proberen. Dingen die onze adviseurs weer kunnen meenemen in toekomstige projecten.”

Practice what you preach
In het dagelijks werk van de medewerkers van Eelerwoude spelen thema’s als biodiversiteit en duurzaamheid een grote rol. “Je roept als bedrijf dat dit belangrijke thema’s zijn, dus dan is het ook belangrijk om daar zelf – en met z’n allen – mee aan de slag te gaan”, zegt Scheven. “Onder het mom van ‘practice what you preach’ is deze dag dan ook in het leven geroepen.”

Zien wie Eelerwoude is
Alle werkzaamheden uit het ontwerp die nu al konden worden uitgevoerd, zijn op de dag zelf gerealiseerd. Het monitoren kan beginnen. Scheven: “We hadden eigenlijk niet verwacht dat alles op één dag zou lukken, maar iedereen heeft hard gewerkt. Als je ernaar keek vanaf een afstandje, kon je zien wie Eelerwoude is: allemaal mensen die iets met het buitengebied hebben en de mouwen opstroopten om de tuinen daadwerkelijk te realiseren.”