Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

100% natuurinclusieve leefomgevingen. Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Wij dagen onze opdrachtgevers en onszelf continu uit om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Samen maximaal impact maken. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen als Adviseur Ecologie? Heb jij nog voldoende ruimte en uitdaging om jouw groene ambities waar te maken of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière als:

Zelfstandig Adviseur Ecologie

Die affiniteit heeft met de duingebieden en West-Nederland natuurinclusiever wil maken.

Is er een eerste klik?

Ben jij een zelfstandig professional die wil werken aan complexe en/of uitdagende ecologische vraagstukken? Kan jij ecologische adviezen opstellen ten behoeve van natuurherstel en natuurontwikkeling? Begrijp jij hoe de natuurwetgeving in elkaar zit, kan je uiteenlopende opdrachtgevers hierin meenemen en hen hierbij adviseren? Heb jij goede landschapsecologische kennis in het algemeen en veldkennis van de natuur in West-Nederland? Heb jij hiernaast ook affiniteit met de duingebieden; dan zou het zomaar eens kunnen klikken.

Jouw kennis & kunde

Als Adviseur Ecologie heb je aan uitdaging, vrijheid en ontwikkelmogelijkheden geen gebrek. Je hebt een actieve rol in het werkveld van ecologie en werkt aan het ontwikkelen, opstellen en begeleiden van ecologische plannen of adviezen. Jij weet complexe vraagstukken sterk door te vertalen naar begrijpelijke taal en originele oplossingen. Soms zelfstandig. Soms als kartrekker van een integraal projectteam. Altijd vanuit het perspectief om bij te dragen aan onze missie ‘100% natuurinclusieve leefomgevingen’. Vakinhoudelijk & kwalitatief groeien, natuurlijke waarde toevoegen en samen met onze opdrachtgevers impact te maken. Daar ga je voor.

Vakinhoudelijk in je kracht

Samen met opdrachtgevers en collega’s breng je projecten of programma’s echt van de grond. Jij hebt een goed beeld van de dynamiek en potentie van ecologie binnen een multidisciplinair team. Maar je wilt zelf ook op het hoogste niveau acteren binnen het ecologische speelveld. Jij bent deskundige voor projecten en vraagstukken rondom ecologische wet- & regelgeving, het door ontwikkelen van soort managementplannen en het opzetten van adviezen voor het versterken van (gebiedsdekkende) biodiversiteit in de leefomgeving. Je bent een waardig gesprekspartner en hebt de drive om je als kennispartner te ontwikkelen.

 

Je hebt kennis van zaken, weet wat er leeft in de markt, hebt ervaring met ecologische toetsingen, adviseert uiteenlopende opdrachtgevers en ontwikkelt praktijkgerichte plannen. Je stelt offertevoorstellen op, creëert met jouw ecologisch advies meerwaarde voor klanten, verrast met jouw slimme ecologische ideeën of oplossingen en onderhoudt actief contact met je klanten. Vanuit jouw vakkennis en de vrijheid die je krijgt, weet jij resultaten te boeken, het vakgebied verder te ontwikkelen en nog meer impact te maken in West-Nederland. Je werkt o.a. samen met opdrachtgevers als Noord-Hollands en Zuid-Hollands Landschap en drinkwaterberdrijven als PWN. Spreekt dit jou aan? Dan krijg je bij Eelerwoude alle ruimte om vakinhoudelijk helemaal in je kracht te staan.

 

Ontwikkelthema’s op het programma

Verder draag je als Adviseur Ecologie ook proactief bij aan de ontwikkeling van grotere maatschappelijke thema’s op de agenda van Eelerwoude. Of zoals wij ze zelf noemen; ontwikkelthema’s. Vanuit jouw expertise draag je bij aan de volgende thema’s: biodiversiteit, de natuurlijke leefomgeving, energietransitie of klimaatadaptatie. Met jouw brede, kritische blik ben jij een waardevolle aanvulling binnen ons team van professionals. Tot slot krijg jij de kans om thema’s verder uit te bouwen, nieuwe programma’s op te zetten of diensten te ontwikkelen. Een uitdaging die past bij jouw persoonlijke ambitie?

Team Eelerwoude

Groeien en impact maken? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van een team van ruim 70 professionals. Elk met zijn of haar eigen kennisgebied, expertise of specialisme. Ons team van adviseurs bestaat uit Ecologen, Natuur-& Cultuurtechniekers, Ruimtelijk Ontwikkelaars, Rentmeesters, Landschapsarchitecten en Ecohydrologen. En wordt aangevuld door diverse ondersteunende professionals. Op dit moment bestaat het team Ecologie binnen Eelerwoude uit 12 collega’s verdeeld over meerdere werklocaties. Van junior tot senior. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals.

Op kantoor

Binnen Eelerwoude hanteren we filosofie van flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties, maar we reserveren graag een werkplek voor jou in Wassenaar. Deze werklocatie vormt de basis van ons team in West-Nederland. Vanaf deze locatie gaan we de marktpositie van Eelerwoude in deze regio verder versterken. Op dit moment zijn hier 4 adviseurs actief op het gebied van Rentmeesterij, Ecologie en Natuurtechniek. Dit jaar gaan we dit uitbreiden met onze disciplines Ruimtelijke Ontwikkeling, Ecohydrologie en Landschapsontwerp. De Adviseur Ecologie die wij zoeken, krijgt de kans om het vakgebied Ecologie in deze regio verder op de kaart te zetten en aan de basis te staan van de groei van onze marktpositie in West-Nederland.

Uit jouw koker
In deze boeiende functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we in ieder geval de volgende zaken uit jouw koker komen: 

 • Je adviseert zelfstandig bij complexe ecologische vraagstukken of uitdagingen.
 • Je adviseert vanuit een helicopterview over de haalbaarheid van integrale ecologische vraagstukken.
 • Je weet voorstellen scherp op papier te krijgen, te presenteren en te overtuigen met jouw ecologische ideeën, adviezen of oplossingen.
 • Je stelt vernieuwende plannen op; zoals ‘soort managementplannen’ of ‘biodiversiteitsplannen’.
 • Je leidt integrale projecten, stuurt projectteams aan en bent als expert ‘in de lead’ richting je klanten.
 • Je weet slim gebruik te maken van je netwerk en signaleert, creëert & benut van kansen in de markt.
 • Je bent kennispartner & sparringpartner voor onze jonge talenten en krijgt de kans deze coachende rol verder uit te breiden.
 • Je onderhoudt actief contact met opdrachtgevers, je netwerk en overige stakeholders.
 • Je ziet het als een kans om verdere ontwikkeling van het vakgebied, vakgerelateerde thema’s, diensten en collega’s binnen Eelerwoude kwalitatief aan te jagen.

De ideale kandidaat

 • Beschikt over een relevante (afgeronde) HBO- of WO-opleiding; bijv. Ecologie, Biologie of een vergelijkbare opleiding.
 • Heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is welkom voor 28-40 uur per week.
 • Heeft uitstekende kennis van natuurwetgeving, natuurbeleid en duingebieden.
 • Heeft brede kennis van het brede ecologische vakgebied, beschikt over gedegen soortenkennis en heeft affiniteit met biodiversiteit.
 • Ziet het als een uitdaging om actief bij te dragen aan het versterken van onze marktpositie in West-Nederland.
 • Ziet het als een kans zichzelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied of richting projectleider.
 • Is een teamplayer, ondernemend, overtuigend, zelfstandig, communicatief sterk en doelgericht. Maar je bent bovenal een prettige collega die zich thuis voelt in een groeiend bedrijf en bij wil dragen aan onze missie.

Kies je voor Eelerwoude, dan kies je voor

 • Een uitdagende functie vol vrijheid & ruimte om jezelf te ontwikkelen of verder te specialiseren.
 • Een enthousiast team van 70 collega’s. Echte professionals met een grote diversiteit aan expertises waar jij mee gaat samenwerken aan integrale opgaven.
 • Een boeiende functie bij een groeiend advies- & regisseursbureau, met 4 werklocaties in het land.
 • Een prettige werkomgeving, fijne werkplek en een collegiale werksfeer.
 • Een platte, groeiende organisatie met korte lijnen.
 • Bijzonder veel vrijheid en variatie qua vraagstukken, projecten en programma’s.
 • En uiteraard een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.
  • Aantrekkelijk, marktconform salaris.
  • Prima pensioenregeling en kilometervergoeding (zakelijk & woon/werk).
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden.
  • Diverse moderne voorzieningen om vanaf jouw (thuis)kantoor te werken.
  • Ruimte voor cursussen, opleidingen en workshops om jezelf & de organisatie te ontwikkelen.

Eens kennismaken

Ben jij als Adviseur Ecologie toe aan een volgende stap in jouw carrière? Bij een ambitieus bedrijf met een natuurlijk karakter en een groen hart? Waar jij als professional het verschil kunt maken, er als persoon toe doet en waar je de vrijheid krijgt om dingen te doen die er daadwerkelijk toe doen in de leefomgeving? Dan komen we graag met je in contact. Zet jij de eerste stap?

Mail jouw CV en een korte motivatie naar personeelszaken@eelerwoude.nl. Eerst even telefonisch kennismaken of meer weten over deze sleutelfunctie? Dat kan. Neem dan gerust eens contact op met Nop Otten (Teamleider Ecologie) via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.